Βάση στήριξης διακίνησης βαρελιών για ασφαλή περιστροφή μεταλλικών και πλαστικών βαρελιών 200–220 L από κατακόρυφη σε οριζόντια θέση, με μέγιστο φορτίο 300 kg και απαιτούμενη δύναμη χειρισμού κάτω από 25 kg.
Ιδανική για τοποθέτηση βαρελιών σε οριζόντια θέση ώστε να ανυψωθούν με περονοφόρο ή στοιβαδόρο και να τοποθετηθούν σε ράφια αποθήκευσης. Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 304. Διαθέσιμη και σε έκδοση ATEX/UKEX για επικίνδυνες ζώνες (Zone 1, 2, 21, 22).
Η DCR02 είναι μια βάση στήριξης διακίνησης βαρελιών σχεδιασμένη για ασφαλή περιστροφή μεταλλικών και πλαστικών βαρελιών 200–220 L από κατακόρυφη σε οριζόντια θέση. Σε αντίθεση με την DCR01, η DCR02 δεν διαθέτει ύψος εκκένωσης — προορίζεται αποκλειστικά για την οριζόντια τοποθέτηση βαρελιών ώστε να ανυψωθούν με περονοφόρο ή στοιβαδόρο και να αποθηκευτούν σε ράφια. Με μέγιστο φορτίο 300 kg και απαιτούμενη δύναμη χειρισμού κάτω από 25 kg, αποτελεί ασφαλή και αποδοτική λύση για οργανωμένη οριζόντια αποθήκευση βαρελιών.
Η Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. είναι επίσημος διανομέας της STS Handling στην Ελλάδα, προσφέροντας τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση μετά την πώληση για όλα τα προϊόντα χειρισμού βαρελιών.
Βασικά Χαρακτηριστικά
Εύκολος Χειρισμός – Χαμηλή Δύναμη Λειτουργίας
Ο μοναδικός σχεδιασμός και τα εργονομικά ύψη λαβής της DCR02 ελαχιστοποιούν την απαιτούμενη δύναμη χειρισμού. Οι χειριστές μπορούν να περιστρέφουν άνετα βαρέλια έως 300 kg με δύναμη κάτω από 25 kg, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμών στον χώρο εργασίας.
Ασφαλής Φόρτωση Βαρελιών
Το βαρέλι τοποθετείται στη βάση της DCR02 χρησιμοποιώντας το τρόλεϊ DTC01, ένα ανυψωτικό μηχάνημα STS ή άλλο κατάλληλο μέσο χειρισμού. Πολλοί πελάτες αγοράζουν τρόλεϊ και βάση στήριξης μαζί για μια ολοκληρωμένη λύση διακίνησης βαρελιών.
Εκφόρτωση με Περονοφόρο ή Στοιβαδόρο
Μόλις το βαρέλι περιστραφεί σε οριζόντια θέση, περονοφόρο ή στοιβαδόρος μπορεί να εισέλθει κάτω από τη βάση και να ανυψώσει το βαρέλι για τοποθέτηση σε ράφια αποθήκευσης. Η STS Handling μπορεί επίσης να προσφέρει ειδικό στοιβαδόρο για την αφαίρεση βαρελιών από τη βάση.
Κατασκευή από Ανοξείδωτο Ατσάλι 304
Η DCR02 κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι 304, καθιστώντας την ιδιαίτερα κατάλληλη για βιομηχανίες τροφίμων, χημικών και φαρμακευτικών. Η λεία και καθαρή επιφάνεια ανοξείδωτου ατσαλιού εξασφαλίζει υψηλή αντοχή στη διάβρωση και διάρκεια ζωής δεκαετιών.
Συμβατότητα με Βαρέλια 200–220 L
Η DCR02 έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για μεταλλικά και πλαστικά βαρέλια κλειστής κεφαλής με ίσιες πλευρές, χωρητικότητας 200–220 L. Για την ασφάλεια των χειριστών, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται μόνο με βαρέλια αυτών των διαστάσεων.
Προαιρετική Έκδοση ATEX/UKEX – Zone 1, 2, 21 & 22
Σε ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις επικρατούν συνθήκες που ενδέχεται να είναι εκρηκτικές λόγω εύφλεκτων αερίων, ατμών ή σκόνης. Οι χώροι αυτοί ταξινομούνται βάσει της οδηγίας ATEX σε ζώνες ανάλογα με τη συχνότητα και τη διάρκεια του κινδύνου:
Zone 1 & 2 – Περιοχές με παρουσία εύφλεκτων αερίων ή ατμών (περιστασιακά ή σπάνια), όπως χημικές μονάδες, διυλιστήρια και αποθήκες καυσίμων.
Zone 21 & 22 – Περιοχές με παρουσία εύφλεκτης σκόνης σε μορφή νέφους (περιστασιακά ή σπάνια), όπως σιλό, μύλοι αλεύρου και φαρμακευτικές παραγωγικές μονάδες.
Για χρήση σε τέτοιους χώρους, διατίθεται η έκδοση DCR02-EX, πλήρως πιστοποιημένη για όλες τις παραπάνω ζώνες. Η βάση κατασκευάζεται με ηλεκτρική συνέχεια (γείωση) και οι λαβές είναι αγώγιμες για πλήρη αποφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού. Συνοδεύεται από Δήλωση Συμμόρφωσης του κατασκευαστή σύμφωνα με τα σχετικά Ευρωπαϊκά και ISO πρότυπα.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
DCR02
Μέγιστο Φορτίο: 300 kg
Συμβατά Βαρέλια: Μεταλλικά και πλαστικά κλειστής κεφαλής, 200–220 L
Απαιτούμενη Δύναμη Χειρισμού: Κάτω από 25 kg
Ύψος Εκκένωσης: Μη διαθέσιμο – βλ. μοντέλο DCR01
Φόρτωση/Εκφόρτωση: DTC01, DTP04, DTP05, DTP08
Συμμόρφωση: CE / UKCA
DCR02-EX (ATEX/UKEX)
Μέγιστο Φορτίο: 300 kg
Συμβατά Βαρέλια: Μεταλλικά και πλαστικά κλειστής κεφαλής, 200–220 L