Ιστορία

To 1935 ένας Έλληνας της Μικράς Ασίας ο Γιάγκος Βαμβακάς ξεκινάει ένα μικρό κατάστημα σε μία στοά κοντά στο λιμάνι του Πειραιά με αντικείμενο τα μηχανήματα και υλικά συσκευασίας.

Στις 18 Ιανουαρίου 1967 ιδρύεται η πρώτη οικογενειακή εταιρεία Ι. & .Ι ΒΑΜΒΑΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με τη συμμετοχή του Ιωάννη Δ.Βαμβακά και του Ιάσωνος Ιωαν.Βαμβακά. Με το ίδιο αντικείμενο και προσθήκη του τομέα πεπιεσμένου αέρα 

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 ίδρυση της ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΕΕΒΕ ) Παράλληλη λειτουργία με την Ι ΚΑΙ Ι. ΒΑΜΒΑΚΑΣ και ΣΙΑ ΟΕ

1 Απριλίου 1988 Ιδρυση εταιρείας ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Ι. ΒΑΜΒΑΚΑΣ Ε.Ε.
Σημερινή εδρα Μουτσοπούλου 105, Καμίνια Πειραιά
Σκοπός η  παροχή τεχνικής εξυπηρέτησης και ανταλλακτικών για τα μηχανήματα που διαθέτει η ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜ.ΕΞ.ΑΕ

1 Ιουλίου 1988 γίνεται η συγχώνευση της ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΕΕΒΕ και της Ι. & Ι. ΒΑΜΒΑΚΑΣ Ο.Ε. και ιδρύεται η   ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α.Ε.
13 Ιουλίου 1988 ίδρυση της εταιρείας ΒΙΟΒΑΜ ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΒΕΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση της αγοράς της Μακεδονίας. 

2  Μαΐου 1990 Ιδρυση ανώνυμου εταιρείας με έδρα τον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, ΑΙΡΚΟ ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΑΕ
(Συμμετοχή  Ιάσωνος Ι.Βαμβακά και Ιωάννου Ιάσ.Βαμβακά)
Σκοπός η συναρμολόγηση και εμπορία εμβολοφόρων αεροσυμπιεστών και αγροτικών εργαλείων

Από το 1996 μεταφέρθηκε η έδρα της ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α.Ε. από την Ελ. Βενιζέλου 4 στην οδό Μουτσοπούλου 103 στα Καμίνια.

Περαιτέρω εμπλουτισμός του αντικειμένου της εταιρείας  με ευρύτατη γκάμα προιόντων βιομηχανικού εξοπλισμού!

1 Ιανουαρίου 2003 ιδρύθηκε το ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στη Λάρισα.
18 Οκτωβρίου 2006 ιδρύθηκε το ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με έδρα το Κορωπί.
2 Μαρτίου 2005 ιδρύθηκε το ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ με έδρα την Πάτρα για εξυπηρέτηση της αγοράς Πελοποννήσου.

1 Οκτωβρίου 2017 ιδρύθηκε το ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ με αντικείμενο τα Αγροτικά εργαλεία & Μηχανήματα και τους Αεροσυμπιεστές

12 Μαρτίου 2019 βγήκε στον «αέρα» το Ηλεκτρονικό κατάστημα shop.vamvacas.gr ! Σχεδιάστηκε για την εύκολη και γρήγορη κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε όλες τις κατηγορίες ειδών της ευρύτατης γκάμας προϊόντων που διαθέτει η εταιρία στην ελληνική αγορά.