Δείτε σημαντικά projects που έχει αναλάβει η εταιρεία ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΕ
και τις ολοκληρωμένες λύσεις που έχει προσφέρει.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο πελάτης, εταιρεία συσκευασίας-διακίνησης οπωροκηπευτικών, χρησιμοποιούσε χάρτινες γωνίες και πλαστικό τσέρκι για την παλετοποίηση των τελάρων . Η πρόκληση που μας τέθηκε ήταν να εξοικονομήσουμε χρήματα πετυχαίνοντας το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα.

ΛΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΑΣ

Δίχτυ περιτύλιξης παλετών – Οπωροκηπευτικά

Ο πελάτης χρησιμοποιούσε 4 χάρτινες γωνίες και τσερκάρισμα σε 4 σημεία με πλαστικό τσέρκι. Η διαδικασία ήταν κοστοβόρα, χρονοβόρα και απαιτούσε χειρωνακτική εργασία για την τοποθέτηση των γωνιών και του τσερκιού.
Οι τεχνικοί της ΒΑΜΒΑΚΑΣ Α.Ε. μας ανέλαβαν άμεσα δράση. Μετά από δοκιμές πάνω σε παλετοδετική μηχανή, με την χρήση διχτυού περιτύλιξης παλετών, κατέληξαν στον ιδανικό τρόπο συσκευασίας για την συγκεκριμένη εφαρμογή που συνδυάζει οικονομία και άριστη περιτύλιξη του φορτίου.
Μετρώντας δυνάμεις συγκράτησης και κάνοντας δοκιμές με πλήρες φορτίο σε κανονικές συνθήκες (μεταφορά σε περονοφόρο, με απότομα ξεκινήματα / σταματήματα), οι τεχνικοί μας συμπέραναν οτι χρησιμοποιώντας δίχτυ περιτύλιξης αντί για τσέρκι ο στόχος επιτεύχθηκε.
Με το δίχτυ περιτύλιξης παλετών, πέτυχαν το ίδιο αποτέλεσμα συγκράτησης με την προηγούμενη μέθοδο. Επιπλέον επιτεύχθηκε εντυπωσιακή μείωση του κόστους ανά παλέτα, μείωση του απαιτούμενου χρόνου και μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δίχτυ περιτύλιξης παλετών
16 περιτυλίξεις

– Μείωση του κόστους ανά παλέτα κατά 43% (από 1,40 ευρώ/παλέτα σε 0,80 ευρώ/παλέτα).

– Μείωση χρόνου περιτύλιξης από 60% έως 80% (από 3-5min σε 1min), άρα 3πλάσια έως 5πλάσια παραγωγικόττηα.

– Ευκολία χρήσης: Απαιτείται μόνο δέσιμο του φιλμ στην αρχή και στο τέλος της περιτύλιξης. Η περιτύλιξη γίνεται χωρίς κόπο, με το πάτημα ενός κουμπιού.

– Απόσβεση κόστους αγοράς μηχανής: σε 3 μήνες ( για παραγωγή 100 παλέτες / ημέρα)

PHOTO GALLERY