Δείτε σημαντικά projects που έχει αναλάβει η εταιρεία ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΕ
και τις ολοκληρωμένες λύσεις που έχει προσφέρει.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο πελάτης, χαρτοβιομηχανία, χρησιμοποιούσε παλετοδετική μηχανή περιστρεφόμενης πλατφόρμας, χωρίς προτάνυση, για την περιτύλιξη των παλετών. Η πρόκληση που μας τέθηκε ήταν να εξοικονομήσουμε χρήματα πετυχαίνοντας το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα.

ΛΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΑΣ

Παλετοδετική μηχανή με φορέα προτάνυσης – Χαρτοβιομηχανία

Ο πελάτης χρησιμοποιούσε παλετοδετική μηχανή με φορέα τάνυσης, ξοδεύοντας περισσότερο φιλμ (πάχος φιλμ: 23μm), προκαλώντας πτώση των ελαφρύτερων προϊόντων λόγω του τραβήγματος από το φιλμ και παραμορφώνοντας τις γωνίες των χαρτοκιβωτίων. Η διαδικασία ήταν κοστοβόρα, χρονοβόρα και προκαλούσε φθορές στις συσκευασίες.
Οι τεχνικοί της ΒΑΜΒΑΚΑΣ Α.Ε. μας ανέλαβαν άμεσα δράση. Μετά από δοκιμές πάνω σε παλετοδετική μηχανή με φορέα προτάνυσης, με την χρήση φιλμ υψηλής προτάνυσης, πάχους 23μm, κατέληξαν στον ιδανικό τρόπο συσκευασίας για την συγκεκριμένη εφαρμογή που συνδυάζει οικονομία και άριστη περιτύλιξη του φορτίου.
Μετρώντας  δυνάμεις συγκράτησης, ρυθμίζοντας το ποσοστό προτάνυσης (από 150% έως 350%) και κάνοντας δοκιμές με πλήρες φορτίο σε κανονικές συνθήκες (μεταφορά σε περονοφόρο, με απότομα ξεκινήματα / σταματήματα), οι τεχνικοί μας συμπέραναν οτι με την παλετοδετική μηχανή με φορέα προτάνυσης, ο στόχος επιτεύχθηκε.
Με την παλετοδετική μηχανή με φορέα προτάνυσης, δίνεται στον χειριστή η δυνατότητα να ελέγξει την προτάνυση του φιλμ, δηλαδή το τέντωμα του φιλμ από 2 ανεξάρτητα ράουλα στον φορέα. Τα ράουλα τεντώνουν το φιλμ (από 150% έως 350%) πριν ακουμπήσει πάνω στο φορτίο. Έτσι, δεν ασκείται καμία δύναμη στα προϊόντα (δεν πέφτουν τα ελαφρύτερα πακέτα, δεν παραμορφώνονται χαρτοκιβώτια), το φιλμ λόγω της ελαστικότητάς του επανέρχεται σταδιακά στην αρχική του κατάσταση «αγκαλιάζοντας» το φορτίο και επιτυγχάνεται καλύτερη συγκράτηση με λιγότερη ποσότητα φιλμ ανά παλέτα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Παλετοδετική μηχανή περιστρεφόμενης πλατφόρμας με φορέα προτάνυσης.

– Μείωση του κόστους ανά παλέτα κατά 53% (από 0,762 ευρώ/παλέτα σε 0,355 ευρώ/παλέτα).
– Ετήσιο κέρδος: 4.290 ευρώ
– Μείωση του αριθμού των ρολών κατά 60% (από 279 σε 112) ρολά ετησίως, που σημαίνει μικρότερο κόστος αποθήκευσης και λιγότερες αλλαγές ρολών, άρα μεγαλύτερη παραγωγικότητα
– Μείωση 60% του βάρους φιλμ ανά παλέτα, άρα 60% λιγότερα απορρίμματα
– Απόσβεση κόστους αγοράς μηχανής: σε 20 μήνες ( για παραγωγή 40 παλέτες / ημέρα)
– Εκμηδενισμός κατεστραμμένων πακέτων
– Καλύτερη συγκράτηση φορτίου

PHOTO GALLERY