Το κατάλληλο τσέρκι για την ασφάλεια της παλέτας μας

Blog_METIS

Πως πετυχαίνουμε την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων μας και πως προστατεύουμε το προσωπικό μας και τους πελάτες μας από μετατόπιση ή ανατροπή κατά τη φόρτωση, τη διακίνηση ή την παραλαβή?

Είναι αρκετό το να συνεχίζουμε με μεθόδους του παρελθόντος επειδή δεν έχουν αποτύχει ακόμη;

Πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στις ονομαστικές αξίες αντοχής θραύσης των τεχνικών προδιαγραφών (TDS);

Χρησιμοποιούμε τα βέλτιστα υλικά για την εφαρμογή μας ή πληρώνουμε περισσότερο «για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο»;

Δύο σημαντικές πληροφορίες πριν απαντήσουμε στα παραπάνω:

Η Αντοχή του Τσερκαρίσματος είναι αποτέλεσμα ενός συστήματος παραμέτρων και όχι μόνο της ονομαστικής αντοχής του τσερκιού.

Ο τρόπος που θα επιλέξουμε να περιδέσουμε το τσέρκι μας (με τον παραδοσιακό συνδετήρα ή με θερμοσυγκόλληση) επηρεάζει τις μηχανικές ιδιότητες του τσερκιού, την αντοχή του τσερκαρίσματος και εν τέλει την ασφάλεια που προσφέρει. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι με την χρήση συνδετήρα, η αποδοτικότητα του τσερκιού πολυπροπυλενίου – PP στην ένωση, φτάνει έως το 50% της ονομαστικής αντοχής θραύσης (έως 60% εάν χρησιμοποιούμε τσέρκι πολυεστέρα – ΡΕΤ). Αντίστοιχα, με την χρήση θερμοσυγκόλλησης με αυτόματες τσερκομηχανές ή με κινητές τσερκομηχανές μπαταρίας η απόδοση του συστήματος φτάνει έως το 60% για το PP και έως 85% για το PET.

Το σύστημα πρέπει να δοκιμάζεται στην ένωση (joint efficiency), το πιο αδύναμο σημείο του

όπου και πάντα σπάει το τσέρκι. To «γλύστρημα» του συνδετήρα στο τσέρκι ή μια ατελής, ασύμμετρη συγκόλλησή του με θερμότητα (με ξεφτισμένο υλικό ή μικρή επικάλυψη των δύο άκρων) είναι ενδείξεις ότι δεν μεγιστοποιούμε το αποτέλεσμα από τα υλικά μας.

strap strap_check

 

 

 

 

 

 

 

 

METIS system από την TEUFELBERGER: συγκριτική δοκιμή στις εγκαταστάσεις σας.

Με ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και μόλις 10 εξοπλισμούς διαθέσιμους παγκοσμίως, το σύστημα METIS μετρά και συγκρίνει μέσα στην γραμμή συσκευασίας σας και μαζί με τους χειριστές & τα στελέχη τεχνικών τμημάτων, διασφάλισης ποιότητας ή προμηθειών, την πραγματική αντοχή θραύσης των υλικών που χρησιμοποιείτε σήμερα και των εναλλακτικών τους. Οι δοκιμές γίνονται στα πλέον ευαίσθητα σημεία, της ένωσης των τσερκιών και δίνουν αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. Ως αποτέλεσμα, έχετε τη δυνατότητα να αξιολογήσετε τις πραγματικές δυνατότητες των τσερκιών που χρησιμοποιείτε και να επιλέξετε τη βέλτιστη λύση που συνδυάζει ασφάλεια και εξοικονόμηση.

TB28533_METIS_Messgeraet-(1)

TEUFELBERGER: Με έδρα την Αυστρία και έτος ίδρυσης το 1790, η TEUFELBERGER είναι ένας διεθνής βιομηχανικός όμιλος με έμφαση στην καινοτομία. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο προηγμένους τεχνολογικά κατασκευαστές τσερκιού παγκοσμίως. Το σύστημα METIS είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της TEUFELBERGER.

logo_teufelberger

 

 

 

ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: από το 1935 δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με την Ελληνική παραγωγή & μεταποίηση. Αποτελεί τον μεγαλύτερο & πληρέστερο διανομέα εξοπλισμού, αναλωσίμων και υπηρεσιών για την συσκευασία & τις ανάγκες σε πεπιεσμένο αέρα. Διαθέτει ολοκληρωμένες προϊοντικές διευθύνσεις για την εξεύρεση,επιλογή και διανομή των πλέον καταλλήλων προϊόντων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών της. Η ΒΑΜΒΑΚΑΣ έχει την αποκλειστική χρήση για την ελληνική αγορά του συστήματος METIS και σας προσκαλεί να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές του προγραμματίζοντας μια επίδειξη με τον υπεύθυνο πωλήσεων που σας εξυπηρετεί.

Comments are closed here.